Helaas is deze activiteit volgeboekt.

toeristische reis naar Sevilla Spanje

Begin:
mei 1, 2019
Einde:
mei 5, 2019
Code:
Prijs:
Plaats:

Zondag 5 mei

SEVILLA

JEREZ DE LA FRONTERA

PUERTO DE SANTA MARIA

EL ROCIO

1 - 5 MEI 2019

[ T r a v e l D o n C a r m e l o ]

U n u s u a l t r a v e l s f o r

u n i q u e p e o p l e

Privé-groep olv de heer

Ludo Vanden Bussche

Woensdag 1 mei

We logeren vier dagen in het prachtige Petit Palace Hotel (****) in het magnifieke oude centrum van Sevilla, op wandelafstand van alle bezienswaardigheden.

Iedereen arriveert op eigen kracht in Sevilla.

We spreken af om 20.00 uur het Petit Palace Hotel om samen te gaan aperitieven.

Namiddag, avond en diner vrij in Sevilla

Donderdag 2 mei

Transfer met luxe autocar naar Jerez voor een bezoek aan de legendarische Spaanse Rijschool van Jerez, inclusief paardenshow.

Nadien transfer naar het sherrystadje El Puerto de Santa María voor een culinaire lunch.

Na de lunch bezoeken we een kleine familiale sherry bodega, waar ze al honderd jaar een topkwaliteit sherry maken.

Je krijgt een deskundige en enorm interessante rondleiding (Engels, Spaans of Frans: wij kunnen vertalen indien nodig) gevolgd door een proeverij van minstens 6 verschillende sherry’s.

Een unieke ervaring!

Nadien bezoeken we de wereldvermaarde tuigenmaker Dorantes in Lebrija, gekend voor zijn restauraties van tuigen, leverancier van het Spaanse hof en winnaar van talloze internationale prijzen.

Naar hotel in Sevilla: avond en diner vrij

Vrijdag 3 mei

Onze autocar brengt ons naar het cowboydorpje El Rocío met zijn zanderige,

ongeplaveide straatjes en broederschapshuizen met bijzondere façades.

El Rocío is met zijn basiliek ook een beroemd bedevaartsoord waar tijdens pinksteren honderdduizenden pelgrims uit heel Spanje en ver daarbuiten naartoe trekken om de heilige maagd, La Vírgen de las Marismas, te vereren.

We nemen ter plaatse de lunch en vertrekken nadien voor een excursie met

natuurgidsen door het immense en sinds 1969 beschermde natuurpark van de Doñana.

Het is in feite de delta van Spanjes grootste rivier, de Guadalquivir (Rio Grande in het Arabisch). Het bestaat uit moerassen, rivieren, zandgrond en duinen en heeft een uniek ecosysteem.

Retour naar Sevilla voor een wervelend Flamenco optreden in de Casa de Cultura, dé flamenco hotspot van Sevilla waar je nog kan genieten van de echte flamenco.

Avond en diner vrij.

Zaterdag 4 mei

Met de autocar naar Jerez voor het bezoek aan de Karthuizer stoeterij, de Yeguada de la Cartuja, Spanjes -en ’s werelds!- oudste paardenstoeterij, waar het stamboek van het Spaanse paard werd gestart door de Karthuizer monniken.

We bezoeken er de stallingen, kunnen de prachtige paarden bewonderen en bekijken er de paardenshow.

Lunch in Bar Juanito in Jerez, een authentiek restaurant in het oude centrum, een monument in kringen van paardenliefhebbers waar de voormalige koning Juan Carlos vaste gast aan huis is.

We zorgen dat we op tijd terug in Sevilla zijn, zodat wie dat wil nog naar de CIAT

prijsuitreiking kan.

Zondag 5 mei

De dag van het koetsenfeest in Sevilla, de Feria de Enganche; een prachtige feria met antieke koetsen uit heel de wereld die door de straten van Sevilla dokkeren, met hun koetsiers en passagiers uiteraard in periodekledij.

We hebben plaatsen gereserveerd in de weelderig gedecoreerde arena van Sevilla voor de koetsendemonstratie; een lust voor het oog, met respect voor het paard.

Lunch in één van onze favoriete restaurants in Sevilla.

Namiddag: vrij

Avond: Vrije transfer naar de luchthaven van Sevilla voor wie nog een vlucht moet halen. Wie dat wil kan zijn verblijf uiteraard verlengen.

Deelnamekost:

€ 830 pp voor programma zoals hierboven is beschreven. Hotel met ontbijt inbegrepen, verplaatsing met luxe autocar, lunch.

Niet inbegrepen:

·        Vliegtuigreis heen en terug

·        Annulatieverzekering

·        Avonddiner

Betalingsmodaliteiten: te storten op rekening BE94-3800-8084-3814 van de menvereniging Nieuwege vzw

·        € 430, bij inschrijving, vóór 1 dec 2018

·        € 400 in Januari 2019

meer inlichtingen mail naar info@menvereniging-nieuwege.be